Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrägerier mot äldre finskstalande – två gripna enligt P4 Västernorrland

En man har gripits i Ockelbo misstänkt för en typ av bedrägerier riktat mot äldre finsktalande personer i Norrland och Mellansverige. Med detta finns två personer gripna misstänkta för den här typen av brott. Detta skriver P4 Västernorrland.

Annons

Vi har tidigare rapporterat om en våg av bedrägerier riktat mot äldre finsktalande personer. Under torsdagsmorgonen rapporterar P4 Västernorrland att polisen nu gripit en man misstänkt för de här brotten. Som då den första artikeln skrevs utgjorde fyra fall i Sundsvall och två i Örnsköldsvik.

Mannen misstänks för ett 30-tal bedrägerier mot äldre finsktalande personer i Norrland och Mellansverige. Dessa har utförts under hösten och vintern. Framförallt finsktalande kvinnor ska ha drabbats.

– Den här mannen greps i Ockelbo och vi har nu två personer anhållna misstänkta för de här brotten. säger Lars Andersson på polisen i Sundsvall till P4 Västernorrland.

Polisen bedömer utredningsläget som mycket bra skriver nyhetskällan. Med detta andra gripande är förhoppningen att de här bedrägerierna ska upphöra.

För Plus-kunder:

Efter avslöjandet: Björn Ryd betalade tillbaka för champagne och minibar.

Svårt skadad i sandspridare vårdas i Umeå – olycksorsak fortfarande oklar.

Asals cancer var värre än väntat – läkarna tvingades operera bort hennes livmoder.

Mer läsning

Annons