Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julafton med snö i norr och vind i syd – risk för ishalka mot kusten

Upp till en decimeter nysnö väntas i stora delar av norra och mellersta Sverige under julafton. I västra och södra Sverige blåser det i stället kraftiga vindar på flera håll.

Annons

SMHI har utfärdat klass 1-varning för ishalka i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Gävleborgs kustland. Dessutom i Västerbotten och Gävleborgs inland. Även i Dalarna, utom i Dalafjällen, är det klass 1-varning för ishalka.

I delar av västra Sverige blåser det kraftigt på flera håll och fram till klockan 10 ligger en varning för delar av Öresundsbron på grund av kraftiga vindar. Hastigheten på bron är begränsad till 70 km/h och vindkänsliga fordon rekommenderas att inte köra över.

– Det har fallit en del träd i västra Sverige och det är halt på vägarna framför allt i Dalarna och Gävle, säger Trafikverkets presskommunikatör Thomas Pihl om trafiksituationen i landet.

I Stockholm har Essingeleden i södergående riktning varit helt avstängd under morgonen efter en flerbilskrock. Nu rullar trafiken igen men det är fortfarande kö på vägen, rapporterar Expressen.

På flera ställen runt om i landet har det varit strömavbrott under natten på grund av blåsten och på vissa ställen är problemen ännu inte åtgärdade.

(TT)

Mer läsning

Annons