Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gigantisk ljusmanifestation hedrade Sollefteå BB: "Vi känner ett enormt stöd"

Det var en gigantisk ljusmanifestation i stadsparken i Sollefteå under torsdagskvällen.
Och det tändes även ljus på många andra orter som bland annat Örnsköldsvik och Kramfors.

Annons

Läs också: Stor ljusmanifestation för att hedra BB

Många ljuslyktor tändes för Sollefteå BB i stadsparken i Sollefteå.

Allt det här gjordes för att hedra de barn som sett dagens ljus vid Sollefteå BB under 2000-talet och lika mycket för att hedra personalen som arbetar vid Sollefteå BB i Sollefteå.

Läs också: Gigantisk ljusmanifestation hedrar nyfödda och personal vid Sollefteå BB

Samma BB som man nyligen beslutat att lägga ned och fort ska det ske. Redan inom tre månader vill de ansvariga att processen ska vara genomförd.

Men det var som att detta faktum var bortkopplat under torsdagkvällen och istället las energin på den här ljusmanifestationen. Tusentals var de som ställde upp och visade sitt stöd genom att på plats tända ett ljus.

– Helt fantastiskt, sa barnmorskorna Helena Karlström och Ulrika Olofsdotter, som självklart var på plats i parken under kvällen.

– Vi känner att vi har ett enormt stöd bakom oss.

5 500 ljus fanns att tillgå i stadsparken där Maria Eriksson också fanns i publikhavet. Maria som väckte den här idén med att tända ett ljus och för Sollefteå BB.

– Men jag hade aldrig förväntat mig att det skulle bli så här stort av det. Fast självklart gläder det mig och jag blir alldeles varm inombords när jag ser alla människor samlade och så många ljus som brinner, sa Maria.

Många var de som ville hedra Sollefteå BB med en ljusmanifestation.

Sollefteåborna vallfärdade till parken den här kvällen. Det strömmade till folk hela tiden för att tända ett ljus. Samtidigt var det många som inte hade möjlighet att närvara och därför hade de sina egna platser för sitt eget ljus för att på samma sätt hedra Sollefteå BB.

Läs också: BB i Sollefteå kan stängas första februari: "Vi vågar inte vänta"

Bland annat var det många som samlades utanför just Sollefteå sjukhus för att visa uppskattning och stöd.

Det här spred sig också över hela Sollefteå kommun.

Det kom rapporter under kvällen om att många ljus tändes i Junsele, Ramsele, Näsåker och Resele bland annat. Detsamma gällde i Örnsköldsvik där många människor sökte upp sjukhuset för att tända ett ljus, och stödet för Sollefteå BB lyste starkt även i Kramfors, Bollstabruk och Nyland.

– Vi gjorde det här för att visa solidaritet med de i Sollefteå och jag är glatt överraskad av uppslutningen, sa Mikael Ljung, initiativtagare i Örnsköldsvik.

För Plus-kunder: Enhetschefen om BB-beskedet: "Det blev en chock för personalen

Mer läsning