Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västjämtlands väl lovar öppna högstadiet i Järpen

Västjämtlands väl lovar att öppna högstadiet i Järpen om paritet vinner valet i höst. Det skulle lösa lokalbristen i Mörsil.
– Det är det snabbaste och bästa sättet att lösa problemen på, menar Maria Kjellström (VV).

Västjämtlands väl bildades efter det stora skolbråket i Järpen för omkring sex år sedan då kommunfullmäktige beslutade att lägga ner högstadieskolan i Järpen och låta eleverna flytta till Mörsil. Beslutet kritiserades av många föräldrar men drevs ändå igenom.

Än i dag tycker Maria Kjellström, som var en av initiativtagarna till det nya partiet, att nedläggningsbeslutet var dåligt. Resultatet av skolnedläggningen i Järpen är en överfull skola i Mörsil. Här går elever från Mattmar, Undersåker, Kall och Järpen.

Nu lovar Västjämtlands väl att Järpen ska få tillbaka sin högstadieskola om partiet vinner i höst.

Maria Kjellström tycker att kommunen ska bygga nya lokaler på den betongplatta som finns kvar efter den våldsamma skolbranden som ödelade högstadiebyggnaden. Hur mycket det skulle kosta att bygga upp en ny skola igen har Kjellström inga siffror på ännu. Men hon är övertygad om att det skulle bli den bästa och billigaste lösningen för att komma åt lokalbristen i Mörsil. Då skulle man slippa bygga nya lokaler åt småskolan och högstadiet i Mörsil. För att skynda på processen skulle verksamheten börja flyttas till Järpen redan till hösten.

– Det skulle bli ett ganska billigt alternativ. Jag menar inte att man ska flytta hela högstadiet i Mörsil utan bara eleverna från Kall, Undersåker och Järpen. Då lättar man på trycket i Mörsil.

Kommunalrådet Maria Kjellström tror att Västjämtlands väl blir ensamt parti att driva denna fråga i valet.

– Vi har inte fått något gehör i det här. Det var en prestigefylld fråga för de andra partierna. Men jag hoppas att man kan släppa lite på prestigen i den här gången.