Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenträning störst hos Korpen

Korpen Storsjön växer sig allt större och i dagsläget har de upp emot 2 500 medlemmar.

Absolut populärast är aqua-passen.

– Det är nog för att det är så enkelt, men samtidigt bra träning och jätteroligt. Vattengymnastik passar verkligen alla, säger instruktören Anki Forsberg.

Annons

Storsjön är den enda Korpföreningen i Östersund och de har under de senaste åren märkt ett ökat intresse för sina verksamheter.

– Vi ökar stadigt och Korpen riks håller på att modernisera sig. Vi försöker följa med tiden och tittar på trender vad det gäller gruppträning och så. Jag tror att Korpen har mer att erbjuda nu och riks har de engagerat fler yngre. Vi är prisvärda med kvalitet och Korpen är så mycket mer än bara fotboll vilket jag tror folk har upptäckt, säger Lena Hagström, ordförande i Korpen Storsjön.

Exempel på aktiviteter är; innebandy, volleyboll, rinkbandy, fotboll (både utomhus och inomhus), bowling samt gruppträning som aquaträning, zumba och EFIT-pass (Effektiv funktionell intensiv träning).

– EFIT-passen är nytt för säsongen. Det liknar crossfit, men vänder sig till en bredare grupp. När vi har haft prova-på-pass har det varit väldigt populärt och i södra Sverige är det väldigt populärt.

Nytt för den här säsongen är också att några damer har startat basketträning utan att vara med i någon serie.

– Jag tror att det kan växa och bli större, alla vill inte binda upp sig med en serie.

Vid all gruppträning går det att hoppa på när som helst även om terminen varit i gång ett tag. En första gång får man alltid prova gratis för att se om det är något man vill fortsätta med.

– Men man måste ringa till kansliet och boka en plats.

Vad avgör vilka idrotter som finns med?

– Det är varje korpförening som bestämmer det själv. Vi är alltid jätteglada när folk vill hit och starta upp något nytt.

Har ni några anställda?

– Just nu har vi två och de sitter på kansliet, men egentligen skulle det vara två till. Det här bygger på att det är ideellt. Gruppträningsinstruktörerna får arvode per pass, men de lägger ner mycket mera tid på det här.

Aqua-träningen är utan tvekan det mest populära hos Korpen Storsjön som nu under hösten har ungefär 26 pass i veckan. Passen körs i varmvattenbassängen på sjukhuset samt Storsjöbadet, Brunflobadet, Östbergsbadet och Remonthagen.

Anki Forsberg är instruktör för vattengymnastiken och hon har jobbat 20 år i Australien innan hon för 2 år sedan kom till Korpen Storsjön.

– Det är en helt annan kultur i Australien vad det gäller vattenträning. Här börjar det komma yngre deltagare som märker att det är jättebra och skonsam träning och du får oftast ingen träningsvärk, säger Anki Forsberg som berättar att passen brukar innehålla styrka, rörlighet och kondition och du gör alla övningar i ditt eget temp.