Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattudalen bjuder på långloppspremiären

I helgen drar långloppssäsongen i gång – med en budgetvariant av Vattudalsloppet.
– Hela arrangemanget blir lite av en lightversion i år, vi tar inte ut någon startavgift, det är gratis, säger tävlingsledaren Jörgen Eriksson.

Orsaken till att man väljer att låta årets upplaga av Vattudalsloppet bli ett litet enklare arrangemang är bland annat tidsbrist.

– Vi har hamnat lite i tidsbrist så vi har inte riktigt hunnit fixa allt ... därför väljer vi den här lösningen med gratis start och lite enklare service från vår sida.

– Till exempel blir det bara en bemannad dricka kontroll på maratonsträckan, sedan kommer det att finnas drickabord där löparna själva får ta för sig, säger Eriksson.

Hur har löparna reagerat på gratissatsningen?

– det är lite svårt att veta, vi har fått väldigt mycket frågor om tävlingen men de flesta väljer ju att anmäla sig på tävlingsdagen. Så vi får se, säger Jörgen Eriksson.

Samtidigt som etablerade Vattudalsloppet skjuter av sitt startskott i Strömsund så återupplivar Frösö IF sin gamla klassiker Frösöterrängen. Men då inte som den jättetävling det var på 70- och 80-talet.

– Nej, nu är det mer en liten plojgrej. Det är direktanmälan på plats och vi riktar oss i första hand till barn och ungdomar, säger Örjan Hall på Frösö IF.

Blir det en årligen återkommande tävling?

– Det vet vi inte, vi får väl se hur det går på lördag till att börja med, säger Hall.

Klart är i alla fall att säsongen får långlöparna startar på allvar i helgen.