Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattudalens Fisk borde fått nej

Vattudalens Fisk öppnade fem nya kassar utan tillstånd, samt körde enligt uppgift dit sex långtradare med fiskyngel. Platsen för tilltaget är Gärdnäs i Ströms Vattudal.

Vid miljö- och byggnämndens möte nyligen beviljades i efterhand tillstånd för detta, trots stor kritik från medborgare. Normalt skulle ärendet renderat i ett stort nej.

Ordförande Lars Andreasson (S) sa i en artikel i LT nyligen: "som politiker i glesbygden har man ju ingen ambition". Detta har han visat även i andra sammanhang genom årens lopp. Han har alltid sett till sina egna fördelar och fullständigt struntat i väljarnas och medborgarnas åsikter, så även denna gång.

Det står i miljöbalken att om man har misstanke om felaktigheter så bör man avstyrka tills det kommit fram andra uppgifter. Detta då det är mycket osäkert om smittan som dykt upp i kassarna vid Äspnäs kommer att drabba det vilda beståndet i Vattudalen eller inte.

Många hoppas nu att länsstyrelsen i Västernorrland går på avslag i hanteringen av ansökan om utökning av befintligt tillstånd för fiskodlingen.

Göran Edman (RD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel