Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VC-ledningen nöjda trots blåsten

Den bortblåsta avslutningen har inte satt ned humöret på VC-ledningen i Östersund.

– I min värld har det inte alls någon negativ påverkan, menar Patrik Jemteborn.

Jemteborn menar att söndagens inställda jaktstart är en "icke-fråga".

– Det internationella förbundet vet att det inte finns någon annan arrangör än Östersund när det gäller premiärtävlingarna. Vi har också förtroendet i fyra år till.

Enligt Patrik Jemteborn har IBU gång efter annan uttalat sitt stöd till Östersund. Så även i helgen.

– De är jättetrygga med det vi gör och oerhört imponerade och tacksamma att vi kan säkra tävlingarna. IBU-presidenten intygade på ett möte att det inte finns någon annan arrangör med en sån stark förankring till kommunen. Han var imponerad av hur ihopsvetsade vi är.

Publikmässigt slog Östersund fjolårets totala siffra på 15 000 åskådare. Trots helgens hårda vindar uppskattar arrangörerna att det fanns runt 5 000 åskådare på stadion under söndagen.

– Vi hade flera hundra åskådare mer per dag jämfört med i fjol. Tyvärr stannade säkert en hel del hemma när de hörde i söndags att det fanns risk för inställda tävlingar.

Jemteborn tycker det var synd att IBU-ledningen ställde in de två avslutande loppen.

– Vi som bor här vet att vinden brukar mojna på eftermiddagarna. Ledningen skulle ha kunnat ha is i magen, men domarna kommer från Österikke och Tjeckien och de var oroliga för åkarnas säkerhet.

VC-ledningens nästa uppgift blir att rensa stadion på alla skyltar, montrar och staket. Sedan ta sikte mot kampanjen för att få VM 2019.

– Ur den synvinkeln var den här veckan det bästa som kunde hända. Nu fick vi visa att vi kan säkra arrangemanget trots alla problem. Det stärker oss.