Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans Norrlandselva: Dennis Widgren ägde kantspelet mot Helsingborg

Varje vecka utser Mittmedias sportredaktion veckans Norrlandselva – de ­bästa spelarna just nu från Gefle IF, GIF Sundsvall och Östersunds FK. Elvan baseras på insatserna den senaste veckan. Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i veckans lag.

Annons

Dioh Williams, Gefle, och ÖFK:s Douglas Bergqvist och Curtis Edwards insatser ger dem plats i Norrlandselvan. Sundsvalls spel mot AIK imponerade inte och ingen i laget platsar den här veckan.

Uppställning: (3-4-3)

Målvakt:

► Aly Keita, Östersunds FK (3)

Fick inte många bollar på sig i Helsingsborgsmatchen, men han stod rätt och agerade säkert med fötterna som extra utspelare, och framför allt noterades han och ÖFK för femte raka nollan hemma på Jämtkraft Arena.

Försvarare:

► Dennis Widgren, vänsterback, Östersunds FK (5)

Östersundssonen fortsätter att imponera med ett högklassigt och intelligent kantspel. Följer liksom högerkollegan Stefan Karlsson med i offensiven och skapar mycket med sin känsliga fot, men är snabbt tillbaka och bidrar i defensiven när spelet vänder.

► Douglas Bergqvist, mittback, Östersunds FK (5)

Tillbaka i allsvenskan efter hjärnskakningen i precis lika lysande slag som i den olyckliga J Södra-matchen. Brytsäker och stabil gör han knappt ett misstag och ger stor trygghet åt defensiven.

► Stefan Karlsson, högerback, Östersunds FK (3)

Ägde högerkanten mot Helsingborg och löper sin vana trogen enormt mycket. Flera fina pass, där förstås assisten till Dyers mål är höjdaren.

Mittfältare:

► Jonas Lantto, Gefle IF (3)

Kommer plötsligt till sin rätt i den nya positionen centralt på mittfältet. Nu är Gefle IF-ikonen den som står för det kreativa i laget – men tyvärr har det rätta utnyttjandet av Lantto kommit för sent.

► Simon Skrabb, Gefle IF (5)

Kom tillbaka efter två matcher med finska U21-landslaget och sprakade av energi. Slog frisparken som gav ledningsmålet mot Häcken och jobbade stenhårt defensivt på den kant han blev tilldelad.

► Curtis Edwards, Östersunds FK (3)

Succévärvningen från Ytterhogdal har växt i allsvenska kostymen rekordsnabbt. Främsta anledningen är hans smarthet och spelförståelse. Snyggt pressat målskott och läcker lyftning som bäddade även för andra målet ger given plats i veckans elva.

► Alex Dyer, Östersunds FK (8)

Den hårdjobbande och smarte britten klev nu även fram och tryckte efter en perfekt löpning snyggt in avgörande 2–0 på Stefan Karlssons klassinspel.

Anfallare:

► Saman Ghoddos, Östersunds FK (9)

Skapar mycket med sin kvickhet och öppnar lägen åt sina lagkamrater, som den fina assisten bakåt till Curtis Edwards viktiga 1–0-mål mot Helsingborg.

► Abdullahi (Alhaji) Gero, Östersunds FK (1)

Fick inte in det efterlängtade målet, men bidrar med hårt fysiskt jobb som bäddar för andra och är tung och svår att möta för motståndarförsvaret.

► Dioh Williams, Gefle IF (2)

Googlar man på Williams & egenskaper får man troligen upp ordet oberäknelig. Krånglade till rätt mycket för Häckenförsvaret och var en tillgång i GIF.

Annons