Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckans spelrecensioner

Annons

Call of duty: Modern warfare 3

För: PS3, Xbox 360, PC

Ålder: 18

Betyg: 4

Call of duty har blivit ett actionspelens Fifa. Den årliga utgåvan överraskar inte särskilt mycket, men bygger vidare och finslipar på förlagan. Fifa-liknelsen gäller framför allt multiplayer. Här bjuds vi på samma höga tempo, trånga banor och rollspelsliknande uppgraderingar som vi vant oss vid – fast snäppet bättre.

Det handlar om snabb action och många belöningar, allt perfekt anpassat för oss utan tålamod. Fast om du inte är en van spelare eller kvick med siktet, var beredd på att dö mycket och ofta medan du lär dig kartorna.

Den största nyheten i multiplayer är Elite, Activisions gränssnitt för att hålla koll på statistik och bilda egna klaner med kompisarna. Betalar man för premiumtjänsten kan man analysera matcher, kolla in hur de bästa spelarna gör, vara med i särskilda turneringar och till och med ha Elite som en app. Det är riktigt bra.

Om multiplayer är lysande så är kampanjen snygg och välregisserad – men också rätt förutsägbar. Storyn tar vid precis där den slutade i Modern warfare 2. Den som vill veta hur det går i kampen mot terroristen Makarov får veta det här. Det märks att utvecklarna kan sin sak, men själv har jag svårt med motivationen.

Det problemet har jag däremot inte med samarbetsläget, Spec ops, som är väldigt generöst och roligt, särskilt jämfört med konkurrenten Battlefield 3. Allra roligast är det när man på delad tv-skärm tar sig an våg efter våg av fiender i ett evighetsspel.

The Sims 3: Husdjur

För: PC

Ålder: 12

Betyg: 3

Det här kan vara det mest ambitiösa Sims-tillägget någonsin. Faktum är att det nästan är för gediget, vilket till slut slår tillbaka mot spelet.

Det roliga är att äntligen få katter, hundar och hästar att leka med i den nya Sims-världen. Hur engagerad man vill vara i djuret avgör man med sitt val. Katten kräver nästan ingenting, hunden rätt mycket och hästen allt. Ungefär som i vanliga livet alltså. Man kan välja en befintlig ras, eller fixa sin egen. Så långt är allt bra.

Problemet är att djuren tar över ens liv. Man hinner helt enkelt inte med både sin Sims-familj och deras husdjur. Vilket får mig att avinstallera husdjurspaketet efter bara en veckas lekande, för att ha tid med min familj igen.

Det känns märklig att vara kritisk mot något som är för bra, men så är fallet här. Jag längtar tillbaka till husdjuren i Sims 2, de tog precis lagom mycket tid att ta hand om.

Ace combat: Assault horizon

För: Xbox 360, PS3

Ålder: 16

Betyg: 3

Storyn i det senaste tillskottet i Ace combat-serien andas tröttsam amerikansk patriotism, och skurkarna de är självklart... ja, ryssar.

Bortser man från det, finns här flera bra saker. Kontrollen är lagom avancerad. Flygplan och helikoptrar ser i det närmaste fotorealistiska ut. Omgivningarna är läckra och varierande, och att utkämpa en luftstrid bland Dubais konstgjorda öar och rekordhöga skyskrapor är mäktigt.

Allt det bästa i spelet går att kombinera i flerspelarläget, som blir ett underhållande alternativ till den annars ojämna kampanjen.