Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckans spelrecensioner

Den här veckan recenseras Dead Rising 2 och Uncharted 3.

”Uncharted 3: Drake’s deception”

För: PS3

Ålder: 16

Betyg: 5

För två år sedan trodde jag att Naughty Dog hade presterat sitt allra bästa i och med ”Uncharted 2”. Tydligen inte, för det här är snäppet bättre och man kan inte annat än känna sig lycklig av ”Uncharted 3”. Spelserien handlar om Nathan Drake, en avlägsen släkting till äventyraren Francis Drake, som är på jakt efter dennes förlorade skatter. Den här gången väntar rikedomarna i Lawrence av Arabiens ökenvärld, men på vägen dit hinner vi med äventyr i ett regntungt London och på soldränkta franska slott, vi får uppleva Nathans ungdom och vara med om flera tvära kast i den smarta storyn.

Även om man hela tiden leds framåt längs en noga utstakad väg har man hela tiden den där viktiga känslan av att vara i alltings centrum. När eftertexterna börjar rulla sitter man både andfådd och beredd att gratulera sig själv till insatsen – trots att man faktiskt presterat bra mycket mindre än i de flesta andra spel.

Visst, där finns några stunder när magin bryts – som när man måste ställa sig på exakt rätt ställe för att starta en filmsekvens – men å andra sidan finns här timmar av fantastisk grafik, lysande röstskådespel, bra manus, bombastiska actionscener och mitt i allt även en stor portion humor.

”Dead rising 2: Off the record”

För: PC, XBox 360, PS3

Ålder: 18

Betyg: 3

Off the record är egentligen oförskämt lik förra årets ”Dead rising”, ändå har Capcom lyckats tillföra ett par saker som kan göra spelet värt slantarna.

För det första har spelvärlden utökats från ett shoppingcenter fullt av zombier till att även bjuda på ett lika zombieinfekterat nöjesfält (där det är omöjligt att inte dra paralleller till filmen Zombieland). Men det som verkligen höjer upplevelsen är att fånige hjälten Frank West är tillbaka med sin kamera. Nu tjänar man bonuspoäng genom att ta bilder. Det finns fem områden som ger poäng, bland annat drama, brutalitet och skräck. Det gäller att fånga mycket och varierat innehåll med kameran för att få många poäng – oftast mitt i heta strider med zombier i full attack. Det är humor och spänning på en gång.

Precis som förr kan man skapa sina egna vapen, bland annat en hjälm med laserskjutande ögon. Och precis som förr är spelet rätt fult, har gott om buggar och gör sig bäst som pausunderhållning.