Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem är den norrländske mannen?

I nummer tio av den populära Norrlandspodden pratar frilansjournalisten Po Tidholm och ledarskribenten Sofia Mirjamsdotter om den norrländske mannen. Vem är han, varför bor han kvar, varför mår han dåligt och är han så ojämställd som sitt rykte?

Forskning visar att den norrländske mannen själv bidrar till att förstärka myten om sig själv, som sävlig, tyst, ostressad. Han anses även vara stark, homofobisk och han äter inte grönsaker. Samtidigt är männen i Norrlands inland de som toppar självmordsstatistiken i Sverige - varför är det så? Hör Tidholm och Mirjamsdotter resonera kring detta, och lista de män som enligt dem representerar norrlänningen.

De talar även om bristen på samhällsservice i glesbygd, och om hur bristen på poliser kan uppmuntra till medborgargarden.

Dessutom fördjupar de sig i kaffesump, och alla dess mirakulösa användningsområden.

Missa inte detta näst sista avsnitt för säsongen! Lyssna direkt på blogg.mittmedia.se/norrlandspodden, eller ladda hem programmet från iTunes.