Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem är det som bestämmer?

Annons

Apropå Harry Westermarks inlägg ”Bryr sig ÖH om demokratisk planering?", Åsikter 22 november: Sopa inte planarkitektens insändaruppgifter under mattan. Här ställs verkligen värdet av vår demokrati mot hur den hanteras och åsidosätts av en självständig kommunal vd.

Vårt högsta beslutande organ, kommunalfullmäktige, antar en långsiktig översiktsplan (Östersund 2040). Två månader senare köper samma kommuns bostadsbolag mark för bostadsbyggande som geografiskt inte alls inkluderas i nämnda långtidsplan.

På en direkt fråga till vd om detta svarar han (citat från presskonferensen 21 november):

– Det är ett inriktningsdokument utan legal struktur. Men jag tycker att alla planer kommunen har är rätt och vi ska förhålla oss till dem. Det är vår uppgift. Det är jättepositivt.

Ja, så svarar Daniel Kindberg, men i praktisk handling verkar han helt utan hänsyn till sina ägares planering. Knappast heller förenligt med de omtalade ägardirektiven.

Nu ska det, trots att det nyss var helt omöjligt, göras en extern värdering av Östersundshems förvärv av Fältjägaren 8 AB.

Tänk om samma värdering kan bedöma vår kommunala demokrati och ge oss svar på frågan: Är det fullmäktige, kommunstyrelsen eller Daniel Kindberg som bestämmer i Östersunds kommun?

C-A Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel