Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem förtjänar polisens silvermedalj?

Nu går det att lämna förslag på personer som gjort sig förtjänt av Jämtlandspolisens silvermedalj för "rådigt ingripande och goda insatser". Även brottslingar kan prisas.

Annons

Medaljen, och prissumman på max 5 000 kronor, delas ut till en person eller organisation som gjort goda insatser. Det kan till exempel röra sig om räddningsinsatser eller andra viktiga ingripanden.

2012 var det hundföraren Jörgen Modin, vid Jämtlandspolisen, som fick utmärkelsen för sin och hunden Izors insatser i samband med flygolyckan i Kebnekaisefjällen där fem personer omkom.

Även personer kända för brottslighet kan få pris men då måste de tydligt ha tagit avstånd från tidigare kriminalitet och uppvisat vilja till förändring.

För att förslaget ska leda till en nominering måste en utförlig redogörelse för insatsen lämnas in. Senast 26 november måste förslagen ha kommit till Jämtlandspolisen. Det går bra att mejla eller skicka med vanlig post.