Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem sköter lederna?

Förr sköttes leder och raststugor i Klövsjöfjällen av Storhognas personal. Arbete och material finansierades med bidrag från Bergs kommun.

Lederna gicks igenom varje sommar, spänger byttes vid behov och nerfallna ledkryss sattes upp igen. Raststugor städades och vedförråden fylldes på.

I dag förfaller både leder och stugor. Leden från Kull-Johannes till Bräckvallen saknar både spänger och ledkryss. Nya (?) bräder ligger visserligen i högar utmed leden sedan ett par år tillbaka, men där gör de ingen nytta.

Raststugan är smutsig, någon ved finns det inte och soptunnan svämmar över. Är det detta vi vill visa upp för våra besökare? Leden ingår som en del marknadsföringen av vår fjällvärld men levererar den verkligen det som utlovas?

Jag undrar vems ansvar är det? Vem ser till att det blir nya hela spänger, upprätade kryss, städade stugor fyllda med ved och tömda soptunnor?

"Vi som kan tänka vet att det är fel att skräpa ner i naturen, för er andra är det förbjudet."

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel