Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem står för kostnaderna när banken läggs ner?

Det är med största ilska och frustration vi har mottagit beskedet från Swedbank, att vårt kontor i Gäddede ska läggas ner. Beskedet har vi fått utan minsta förvarning. Att ett väl fungerande kontor i den yttersta glesbygden ska läggas ner, innebär stora svårigheter för den bofasta befolkningen, för gästande och för företagen i bygden.

I brevet som kommit står det att vi är välkomna att följa med till Strömsund. För somliga av oss betyder det en resa på 20 mil enkel väg. Vem står för de kostnaderna? Swedbank? Det betyder en hel dags bortovaro från arbetet. Vem står för de kostnaderna? Swedbank?

Vem står för säkerheten när våra företagare ska åka med pengar till Strömsund? Hur blir det med säkerheten för Ica:s personal i Gäddede? Hur blir det för affärerna i Jormvattnet och Stora Blåsjön? Vem står för säkerhet och ekonomi där? Swedbank?

Våra gamla som inte har lärt sig att hantera datorn och därmed göra sina bankaffärer. Vem kan hjälpa dem, när våra duktiga tjänstemän inte längre finns att tillgå.

Det kanske är så att vi via GIM-projektet ska utvidga vårt samarbete med Norsk bank. Då får vi bara 4 mil från Gäddede, en väsentlig skillnad.

Att Swedbank gått från den ursprungliga tanken att värna sina småsparare till att ge ledande personer miljonbonusar och höga löner, som inte kan motiveras av en stor arbetsbörda, det har vi begripit.