Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem styr Östersundshem?

Vem styr Östersundshem? Frågan är relevant efter informationsmötet arrangerat av Östersundshems vd Daniel Kindberg på Stadsdel Norr.

Östersundshems nya organisation visar en tydlig maktförskjutning till dotterbolagen Östersundshem Exploatering AB och Östersundshem Holding AB, bestående av trion vd Daniel Kindberg, styrelseordförande Tord Andnor (S) och vice ordförande Sven Ringvall (M).

En maktförskjutning som borde få ägaren och övriga i styrelsen att fråga sig vem som styr Östersundshems verksamhet och affärer.

Ser man till Östersundshem Exploatering AB:s avsiktsförklaring gällande bolagets verksamhet och ändamål undrar jag vad moderbolagets styrelse har att besluta?

Jag tror många delar min åsikt att Daniel Kindberg, Tord Andnor och Sven Ringvall agerat tveksamt mot Östersundshems ägare när de samstämt deklarerat att det inte behövdes någon oberoende värdering av 127 miljoner köpet av Fältjägaren 8. Ett beslut som troligen kostat ägaren (kommuninvånarna) åtskilliga miljoner, vilket är ett allvarligt avsteg från gällande praxis rörande kommunal verksamhet, oavsett driftform.

Daniel Kindbergs expansiva intresse för Stadsdel Norr ter sig mer som ett räddningsprojekt för Peabs misslyckande än ett seriöst bostadsförsörjningsprogram med allmännyttig prägel.

Östersundshems starka varumärke bland allmänhet, hyresgäster och affärspartners har skadats när transparens byts mot slutenhet. Ett avsteg som borde utmana varje styrelseledamots politiska värdegrund gällande lagen om offentlig upphandling (LOU) och uppdraget i allmännyttans tjänst.

Eftersom aktieägarna (kommuninvånarna) kan ha lidit ekonomisk skada uppmanar jag kommunrevisionen att granska Östersundshems köp av Fältjägaren 8 samt om rekryteringsprocess av vd följt kommunens rådande regelverk.

Hans Wessén

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel