Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem tar fajten mot övermakten?

År 2010 stod Fredrik Reinfeldt likt Caesar i sin triumfvagn och hyllades av löntagare från det gamla arbetarpartiet.

Vid sin sida hade han den sluge räven och partisekreteraren Schlingmann som ständigt viskade honom i örat: "Vi ska fortsätta med arbetslinjen. Vi ställer dem som inte uppfyller arbetslinjen i ett utanförskap och ett segregerat samhälle".

Vilka är de stora förlorarna? Det är pensionärer, arbetslösa och sjukskrivna som får betala 6,7 procent mer i skatt på motsvarande inkomst om man jämför med dem som får ta del av jobbskatteavdraget!

Det är så man behandlar de gamla som byggde Sverige.

Moderaterna kommer att vara delaktiga till en stor framgång för enfrågepartiet SD, det är självförvållat. Som man bäddar får man ligga!

Hur länge ska den moderata triumfvagnen få gotta sig innan Socialdemokraterna vaknar och får fram en Spartacus som pratar klarspråk, som vågar ta fajten mot övermakten och ställa upp för dem som hamnade vid sidan av välfärdspolitiken?

Är det Stefan Löfven som ska slå tillbaka? Har han en partisekreterare som är värd namnet, en riktig valstrateg som kan viska i hans öra att Moderaterna är väldigt sårbara med tanke på att deras skattepolitik skapar klyftor och missnöje?

Jag är tveksam till att Löfven bli en Spartacus för sossarna!

Bengt Forsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel