Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Verk från Rembrandt, Pasch och Zorn öppnar Nationalmuseum i Östersund

Det blir en exklusiv skara konstnärer som kan beskådas under öppnandet av Jämtlands egen filial av Nationalmuseum.

”Sex sekler av samtid” får agera dragplåster i sommar då nybyggnationen slår upp portarna invid jamliområdet, det berättar Jamtli i ett pressmeddelande.

Söndag 17 juni invigs det som arbetsgruppen bakom projektet benämner som en av vår tids största permanenta satsningar på konst och design i Sverige – Nationalmuseum Jamtli i Östersund.

Arbetet med konsthallen inleddes 2016.

Syftet är att i Östersund skapa en spegelbild av de högkvalitativa konstutställningarna som också visas i Stockholm. På så sätt möter vi dessutom upp regeringsuppdraget om nationell närvaro, säger tillförordnad myndighetschef Birgitta Castenfors på Nationalmuseum i pressmeddelandet.

Nationalmuseum Jamtli kommer inte bara vara en plats för att beskåda konst. Det kommer därtill rymma konstpedagogiska program, kvällsaktiviteter och kreativt skapande. Ett naturligt komplement till det befintliga Jamtli, slår man fast i pressmeddelandent.