Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Verksamhetschefen funderar på flera förändringar efter rapporten

Håkan Gadd, verksamhetschef för psykiatrin, har gått igenom brukarrevisionen och funderar på att genomföra förändringar.

Anledningen till att rapporten blev till, är att personalen på psykiatrin ville utveckla brukarinflytandet ännu mer. Grundtanken med att låta brukare göra revisionen har Håkan Gadd hämtat från andra landsting.

– Brukare kan titta på verksamheten med andra ögon och ställa relevanta frågor. Skulle vi själva ha gjort det skulle det ha blivit utifrån ett mer invant perspektiv, säger han.

Håkan Gadd har fångat upp några förlag på förbättringar inom psykiatrins återhämtnings- och rehabiliteringsenhet, ÅRE, som revisionen avser. Det handlar bland annat om öppettiderna.

– De har tidigare varit statiska. Det är något som vi redan har diskuterat, säger Håkan Gadd.

Ett annat är den geografiska spridningen. ÅRE finns i dag bara i Östersund.

– Psykiatrin servar hela länet. Vi måste fundera på hur vi kan erbjuda patienter i exempelvis Härjedalen och i västra Jämtland samma tillgång till återhämtnings- och rehabiliteringsenheten. Det kanske är så att vi en dag åker ut till en annan del av länet och stänger mottagningen i Östersund den dagen, säger han.

Han funderar även på synpunkten på att det skulle behövas yngre manlig personal i verksamheten.

– Det handlar om resurser. Men vi ska föra en diskussion om det är väldigt viktigt, eller om det kan vänta ett tag, säger Gadd.

Men det finns även positiv feedback i revisionsrapporten.

– Brukarna upplever att de får ett bra bemötande av personalen, och det är positivt, säger han.

Nästa år vill han låta brukargruppen genomföra en ny revisionsrapport.

– Helst skulle jag vilja se en revision av någon sluten avdelning, säger Håkan Gadd.