Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Verksamhetsnämnden blir kvar

Det blir ingen skrotning av verksamhetsnämnden i Berg. Det beslutade kommunstyrelsen på tisdagen. Den nuvarande organisationen behålls men de olika utskottens uppgifter och delegation ska ses över.

Annons

Som ÖP tidigare berättat har ett slopande av verksamhetsnämnden varit ett av de förslag som diskuterats i en särskilt tillsatt demokratigrupp. Enligt det förslaget skulle nämndens uppgifter i stället övertas av en utökad kommunstyrelse.

Med den organisationen skulle man, enligt Socialdemokraternas yttrande, få en ökad helhetssyn. Men främst Centern har motsatt sig en sådan förändring.

"Det finns en stor risk i att koncentrera all politisk ledning och styrning till en styrelse. Vi ser också ett demokratiproblem då makten koncentreras till ett fåtal", har Centern påpekat i sitt yttrande.

Även Miljöpartiet har motsatt sig ett slopande av verksamhetsnämnden, men vill att ansvaret för skollokaler och skolskjutsar ska överföras till kommunstyrelsen.– Kostnaden för en sådan åtgärd ska nu utredas, säger kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Dan-Olov Westberg (C) som ledde tisdagens sammanträde.