Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veronica Maggio klar för Yran

Det är redan dags för nya artistsläpp från Storsjöyran. Det stora namnet den här veckan är bandet TV on the Radio från USA. Indierockgruppen från New York har vid flera tillfällen samarbetat med David Bowie och det senaste albumet, "Dear Science", släpptes i fjol.

Annons

Spelningen på Storsjöyran blir bandets enda festivalspelning i Sverige i sommar.

Veronica Maggio, som spelade i Östersund för bara några veckor sedan, kommer tillbaka i sommar igen. Maggio gjorde succé med debutplattan "Och vinnaren är..." och de flesta kommer nog kunna tralla med i radiohitsen "Dumpa mig" och "Måndagsbarn" när det är dags att yra.

Flera hiphopare är bokade till sommarens festival. Årebon Petter är klar. Petter är aktuell med en samlingslatta som sammanfattar hans tioåriga karriär.

Henok Achido är också redo för Yran. Achido kommer från Skåne och har precis släppt sitt debutalbum. Han var med på Fattarus "Mina hundar" och jämförs med Adam Tensta och Lazee.

Sist men inte minst är hiphopduon Lorentz & M.Sakarias från Stockholm bokade och klara. Duon sägs tillhöra en ny generation hiphopare som inte skäms för att blanda 80-talspop och eurotechno med hiphop.

 

Nytt för i år under festivaldagarna är Silent Disco - dans i tystnad. Idén föddes av ekoaktivister som samlade folk till fest för att protestera mot nedhuggningen av träd. Eftersom de inte ville störa de vilda djuren med hög musik försåg de festdeltagarna med hörlurar med musik i.

Silent Disco går ut på att dansarna utrustas med hörlurar kopplade till olika DJ:s som spelar olika typ av musik. Resultatet blir en massa folk som dansar i sin egen takt, bokstavligt talat. Samtidigt som omgivningen inte störs av högljudd musik. Silent Disco har blivit mycket populärt på många europeiska festivalen den senaste tiden. Nu är det dags för Storsjöyrans besökare att prova på det.

 

Klara artister sedan tidigare är bland andra Amy MacDonald, Takida, Thåström, Sahara Hotnights och Bob Hund. Storsjöyran går av stapeln 30 juli-1 augusti.