Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veronica Maggio klar för Yran

Annons

Det är redan dags för nya artistsläpp från Storsjöyran. Det stora namnet den här veckan är bandet TV on the Radio från USA. Indierockgruppen från New York har vid flera tillfällen samarbetat med David Bowie och det senaste albumet, ”Dear Science”, släpptes i fjol.

Spelningen på Storsjöyran blir bandets enda festivalspelning i Sverige i sommar.

Veronica Maggio, som spelade i Östersund för bara några veckor sedan, kommer tillbaka i sommar igen. Maggio gjorde succé med debutplattan ”Och vinnaren är...” och de flesta kommer nog kunna tralla med i radiohitsen ”Dumpa mig” och ”Måndagsbarn” när det är dags att yra.

Henok Achido är också redo för Yran. Achido kommer från Skåne och har precis släppt sitt debutalbum. Han var med på Fattarus ”Mina hundar” och jämförs med Adam Tensta och Lazee.

Sist men inte minst är hiphopduon Lorentz & M.Sakarias från Stockholm bokade och klara. Duon sägs tillhöra en ny generation hiphopare som inte skäms för att blanda 80-talspop och eurotechno med hiphop.

Nytt för i år under festivaldagarna är Silent Disco – dans i tystnad. Idén föddes av ekoaktivister som samlade folk till fest för att protestera mot nedhuggningen av träd. Eftersom de inte ville störa de vilda djuren med hög musik försåg de festdeltagarna med hörlurar med musik i.

Klara artister sedan tidigare är bland andra Amy MacDonald, Takida, Thåström, Sahara Hotnights och Bob Hund. Storsjöyran går av stapeln 30 juli-1 augusti.