Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vet hut, fackpampar!

LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin får hård kritik för sitt agerande när hon som styrelseledamot i AMF gav AMF-direktören Christer Elmehagens 100 miljonersersättning i lön, bonus och pension. Läsarna på OP.se är också de i de flesta fall kritiska i sina artikelkommentarer och debattinlägg.

har inte orkat, velat eller haft kunskap nog att sätta sig in i de ekonomiska frågor som gäller årsredovisningen för AMF. Men hon har glatt åkt runt och kvitterat ut styrelsearvodet utan att tveka.

Att skylla ifrån sig är helt omöjligt. Det ligger i uppdraget som styrelseledamot att sätta sig in i alla viktiga frågor för att kunna bidra med något eller för att kunna reservera sig. Hon har inte brytt sig helt enkelt.

Nu har hon genom sin brist på engagemang varit med och förskingrat pensionsspararnas pengar. Det är skandalöst! Ingen ska inbilla mig att någon person har den kapaciteten att kunna sköta ett heltidsjobb och dessutom hinna/orka sätta sig in i 24–27 årsredovisningar och sedan bidra på ett effektivt sätt. Det är W L Wedin som grundlurat oss småsparare. Obegripligt att fackbossarana stöder henne! Är det på grund av feghet och ynkedom eller rädsla för den egna karriären?

att se vilka som sitter med i AMF styrelsen. Fackmaffian som ska förhandla upp de svagastes löner sitter sen på feta poster tillsammans i ett 20-tal styrelser. Kan det bli mer oetiskt och jävigt. De som blivit grundlurade är arbetarrörelsen och inte är det första gången.

Inför straff för den här sortens skurkar och inför ett omedelbart uteslutande ur arbetarrörelsen och Socialdemokratiska arbetarepartiet. Vi andra ska inte behöva skämmas för att dessa qvislingar blivit giriga och skor sig på våra pengar.

Vet hut fackpampar!

omöjligt för henne att fortsätta. Insikt och förståelse för de uppdrag hon åtagit sig verkar för henne vara en bristvara. En ursäkt vore på sin plats i samband med att hon avsäger sig alla uppdrag för att dra sig tillbaka.

1 maj närmar sig och vad annat kan hon göra än att sjukskriva sig.

så kallade arbetarrörelsen på något sätt ska ha någon trovärdighet kvar ska hon naturligtvis hoppa av. Den politiska och fackliga makten korrumperar, detta är ju inte första gången.

Jag hoppas att den senaste tidens händelser får folk att inte bara välja vid val utan utnyttjar makten att välja bort fonder, banker och företag som missbrukat vårt förtroende.