Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteran hoppar av mitt under seriespel

ÖIK:s 34-årige veteran Pierre Larsson slutar med omedelbar verkan.
– Jag vill spela och inte sitta på bänken. Då kan jag göra annat, säger han.

Annons

Efter 310 matcher med ÖIK och innan dess sju A-lagssäsonger med Brunflo, lägger backklippan hockeyrören på hyllan mitt under pågående seriespel.

Sin sista bänknötarmatch gjorde Pierre i söndags mot Teg. Efter det tog han också beslutet. Pratade med tränare Markus Åkerblom och sa upp sig.

– Det känns trist att han hoppar av men samtidigt har vi full förståelse då situationen i laget blivit som den har blivit med lite speltid, uttalar sig Markus Åkerblom på ÖIK:s egen hemsida.

Någon konflikt mellan klubbledning och Pierre Larsson finns inte. Mer en besvikelse hos 34-åringen, som inte anser sig ha fått chansen att ta en ordinarie plats.

– Mitt jobb som portinstallatör kräver ibland lång bortavaro, vilket hämmar tränandet vissa veckor. Men det har lagledningen vetat om. Jag uteblev från träningarna hela veckan före seriepremiären. Kanske bidrog det till att jag inte fått spela, funderar han.

– Men jag känner ingen bitterhet. Situationen är som den är och efter att ha varit ordinarie i laget under väldigt många år attraheras jag inte av bänknötandet.

– Då kliver jag hellre av och är mer tillsammans med familjen, konstaterar Pierre Larsson.

Bakom Jens Nordström, som gjorde 448 matcher i ÖIK följer Pierre Larsson med sina 310 matcher i A-laget på åttonde plats i ÖIK:s maratontabell.

Bäst minns han play-off-matcherna mot Karlskrona för några år sedan, då ÖIK för några år sedan var nära att eliminera Blekingelaget.

Men nu är det alltså slut efter sexton års A-lagshockey.