Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteranbilar fyllde torget i Östersund

I veckan var det årets tredje onsdagsträff med veteranbilar på Stortorget.
En av de stora åskådarfavoriterna var en vit och röd Chevrolet Corvette från 1959.

– Oj vilken fin, utbrast 23-åriga Liza Woldner från Östersund.

Hon passerade på väg till den restaurang där hon skulle äta sin födelsedagsmiddag tillsammans med bästa kompisen Ellinor Harlen, pojkvännen Max Roström och dennes 75-årige farfar Bo Roström från Nynäshamn.

– Den var så fin så att jag måste spela en trudelutt, sa Bo Roström och tog upp trumpeten och spelade bland annat ”Alexanders Ragtime Band”.

Men Corvetten kommer inte att finnas i Östersund och Jämtland så länge till. På söndag kommer en smålänning för att köpa sportbilen av Göran Grape från Östersund.

Han har gillat bilen för den mjuka gång som V8-motorn gett, men haft svårt för det trånga sittutrymmet.

– Man sitter lite grand som en ostbåge, om man ska vara ärlig.

Efter en timme på torget blev det en sista färd för Göran Grape och Corvetten tillsammans med förarna av de andra veteranbilarna, till Åse Traktormuseum i Trångsviken.

Det är Jemtlands Veteranbilklubb som står bakom träffarna som startar i början av maj och håller på till i slutet av september.

50 motorevenemang i Jämtland du inte får missa i sommar

Klarar du vårt tuffa motor-quiz?