Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteranen Fredriksson får chansen i premiären

Mats Larsson blandade sig i leken.
Men det var ändå veteranen Mathias Fredriksson och VM-debutanten Daniel Rickardsson som lade beslag på platserna bakom Anders Södergren och Johan Olssons i herrarnas VM-premiär i skidor.

Mats Larsson slog till med en sjundeplats i VM-genrepet på 15 kilometer klassiskt för mindre än en vecka sedan.

Men samtidigt var Daniel Rickardsson och Mathias Fredriksson – på elfte och 14:e plats – inte mer än tio respektive 15 sekunder efter. Den marginalen räcket inte för Mats Larsson skulle rubba förbundskaptenernas grunduttagning till VM-öppningen.

h Fredriksson visar tillräckligt god form för att behålla sina platser.

– Jag blev sjuk efter Tour de ski. Valdidentro var ett bra kvitto, det kan bli ännu bättre på fredag, säger Rickardsson, som även gett Fredriksson en kamp om startplatsen i stafettlaget i VM.

Och han är inte blyg inför sin VM-debut.

– Jag vill göra säsongens bästa lopp, jag tror nog det kan räcka till en topp fem-placering om det går riktigt bra.

gör sin åttonde VM-start, men har aldrig haft en så tung väg till mästerskapet.

Nu är han där. Och kanske kan han hitta gammal god form i sista sekunden.

– Det var fyra veckor sedan jag blev friskförklarad från min virussjukdom. Jag hade hellre sett att VM börjat om fyra veckor i stället för om två dagar.

– Jag tror jag är ganska nära. Men jag måste ha flyt, kanonskidor, kanondag och ha flyt vid varvningen och kanske få draghjälp. Mycket ska stämma. (TT)