Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteranen Fredriksson får chansen i premiären

Mats Larsson blandade sig i leken.
Men det var ändå veteranen Mathias Fredriksson och VM-debutanten Daniel Rickardsson som lade beslag på platserna bakom Anders Södergren och Johan Olssons i herrarnas VM-premiär i skidor.

Annons

Mats Larsson slog till med en sjundeplats i VM-genrepet på 15 kilometer klassiskt för mindre än en vecka sedan.

Men samtidigt var Daniel Rickardsson och Mathias Fredriksson – på elfte och 14:e plats – inte mer än tio respektive 15 sekunder efter. Den marginalen räcket inte för Mats Larsson skulle rubba förbundskaptenernas grunduttagning till VM-öppningen.

h Fredriksson visar tillräckligt god form för att behålla sina platser.

– Jag blev sjuk efter Tour de ski. Valdidentro var ett bra kvitto, det kan bli ännu bättre på fredag, säger Rickardsson, som även gett Fredriksson en kamp om startplatsen i stafettlaget i VM.

Och han är inte blyg inför sin VM-debut.

– Jag vill göra säsongens bästa lopp, jag tror nog det kan räcka till en topp fem-placering om det går riktigt bra.

gör sin åttonde VM-start, men har aldrig haft en så tung väg till mästerskapet.

Nu är han där. Och kanske kan han hitta gammal god form i sista sekunden.

– Det var fyra veckor sedan jag blev friskförklarad från min virussjukdom. Jag hade hellre sett att VM börjat om fyra veckor i stället för om två dagar.

– Jag tror jag är ganska nära. Men jag måste ha flyt, kanonskidor, kanondag och ha flyt vid varvningen och kanske få draghjälp. Mycket ska stämma. (TT)