Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VH:s toppnamn vill inte bli oppositionsråd – ”Jag väljer Sundsvall”

/

Karin Holmin står som nummer ett på Vox Humanas kommunlista. Men hon kan inte tänka sig att bli oppositionsråd.

Annons

Karin Holmin är sedan ett och ett halvt år tillbaka verksamhetschef inom äldreomsorgen i Sundsvalls kommun. Ett arbete som hon veckopendlar till. Samtidigt står hon som nummer ett på listan till kommunfullmäktige för Vox Humana. Men oppositionsråd vill hon inte bli.

– Om valet står mellan Sundsvall och oppositionsråd så väljer jag Sundsvall. Oppositionsråd är ingen heltid, i dag är det ungefär 20 procent. Det är är lättare för någon som bor och verkar i Sveg att ta ett sådant uppdrag, säger Karin Holmin.

Hon tror inte att något etablerat parti vill släppa in Vox Humana och låta dem få posten som kommunalråd även om de blir det största partiet.

– Jag vet inte hur de tänker? Men jag befarar att de etablerade partierna inte vill samarbeta med oss. Jag läste en insändare där en moderat skrev att vi är ett missnöjesparti. Jag tror att vissa företrädare för de etablerade partierna ser oss som missnöjesparti och inte vill samarbeta med oss, säger hon.

Hon tillbakavisar att de skulle vara ett missnöjesparti.

– Partiet startade på grund av ett missnöje. Alla nya partier bildas ur ett missnöje. Men vårt fokus de senaste tio åren har varit att företräda folket. Vi har också fått gehör för många av våra frågor i kommunen, säger Karin Holmin.

Däremot kan Karin Holmin tänka sig att ingå en koalition med andra partier. Men det finns ett parti som hon inte skulle kunna tänka sig att samarbeta med - Sverigedemokraterna.

– Det är uteslutet.

Även om hon arbetar i Sundsvall kan hon tänka sig att sitta med i kommunfullmäktige. Men hon är tveksam till att sitta i kommunstyrelsen.

– Fullmäktige ser jag som fullt möjligt eftersom det bara är sex möten per år. Däremot är det tätare med möten i kommunstyrelsen, säger hon.

Och i framtiden kan hon tänka sig att flytta till Sundsvall.

– Jag tycker att Sundsvall är en trevlig stad. Och kommunen är välskött. Men jag har min man och son i Sveg. Och vår yngsta dotter läser på Torsta och vår äldsta dotter bor i Östersund. Familjen är samlad i Jämtlands län. Just nu är det inte aktuellt med en flytt, säger Karin Holmin.

Annons