Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi äldre är värda ett tryggt och värdigt liv

Ingen har kunnat undgå något av alla inslag i medierna den sista tiden om oss äldre.

SPF har under många år kämpat för äldres rätt i olika sammanhang, äntligen hörsammas det.

Det talas om särskilt boende, men det är olika boendeformer som behövs, det är viktigt att poängtera, för finns det bra vettiga boenden bor vi inte kvar i ensamhet och otrygghet.

Detta med stressen inom hemtjänsten och de som får hemtjänst är inget nytt, för att inte tala om kalla matlådor som hos många samlas på hög i kylskåpet.

När vi inte vet om det är natt eller dag, inte känner igen eventuellt anhöriga – ja, just det eventuellt anhöriga, alla har inte anhöriga av olika skäl.

Biståndsbedömningen är ett hån mot oss, vi måste själva kunna välja, men det måste då finnas bra boenden, då går vi förhoppningsvis inte ut mitt i natten, eller ringer till någon om vi har någon att ringa till när oron och ensamheten griper in.

Säkert tycker många att pensionen och skattefrågan är den viktigaste, och den är också viktig, men att ha ett tryggt och värdigt liv står faktiskt högt på listan.

Nu är det valår det har heller inte någon kunnat undgå, därför ställ krav på dem som styr och ställer i kommunerna.

Maritta Selin

SPF