Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Vi är alla väldigt upprörda och fruktansvärt besvikna

Närvårdschefen Anders Heimdahl är bedrövad efter beskedet om byggstopp.
– Vi är alla väldigt upprörda och fruktansvärt besvikna, säger han.

Anders Heimdahl berättar att arbetsbelastningen på personalen är väldigt stor. Det som gjort att alla orkat kämpa på är att de sett en ljusning – Levinsgården. I går satt han i möten på förmiddagen och försökte bena ut vad som egentligen hänt.

– Jag har suttit i möte med enhetscheferna och det är en stor besvikelse i gruppen, säger Anders Heimdahl.

Han berättar att ledningsgruppen arbetat mycket med att motivera personalen till att orka.

– Vi har motiverat dem med det som komma skall. Det känns svårt att göra ett nytt omtag.

Anders Heimdahl betonar återigen att personalen har en hög arbetsbelastning just nu.

– Ta som i går. Ambulansen är ute, så en person måste vara distriktssköterska, mottagningssköterska, svara i telefonen, vara på barnavårdscentralen och samtidigt sköta provtagningen. Då kanske man förstår hur många uppgifter en person måste sköta i vår verksamhet.

Han menar att om all personal fanns under ett och samma tak finns det större möjlighet till flexibilitet och det enda sättet att få ner belastningen.

Hur ska du nu motivera personalen?

– Det vet jag inte.

Han berättar att byggplanerna i Gäddede har stoppats en gång tidigare. Då lade personalen ner nästan två år på att ta fram planerna på att bygga om Forsgården. Det stoppades och den nya utredningen som resulterade i Levinsgården togs fram.

– Redan då sade vi att det här inte blir lätt att göra. Vi sade att det här inte får hända igen för det orkar vi nog inte.

Men nu har det hänt igen.

– Jag hoppas för allas vår skull, inte minst de som jobbar i verksamheten, att bygget genomförs, säger Anders Heimdahl.