Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi är inga Rambo-typer"

Totalt sett har antalet villainbrott i länet halverats under de senaste tre åren.

Till viss del beror det på att antalet orter med Gruppsamverkan ökat. Nälden hör dit.

Annons

Per-Martin Edström är huvudkontaktombud för Nälden sen två år tillbaka. Han ser enbart fördelar med att starta grannsamverkan. Men han är tydlig på en punkt. Det handlar in om att spela Rambo och patrullera omkring i sin bil med basebollträ i baksätet.

– Tvärtom. Syftet är att vi ska skydda varandra, att få till ett bättre socialt klimat mellan oss som bor här, få till bättre samverkan helt enkelt. Vi vill inte syssla med övervakning, vi patrullerar inte efter uppgjorda turlistor, säger Per-Martin.

Och verksamheten med grannsamverkan ger positiv effekt. Det är han helt övertygad om.

– Ja, vi får större uppmärksamhet på det som verkar skumt i samhället. Och polisen får definitivt ett bättre underrättelseunderlag på buset, säger Per-Martin.

Verksamheten i Nälden har pågått i drygt tre år. Det var aldrig några problem med att skrapa ihop intresserade.

– Det har varit en oerhört enkelt uppgift att få kontaktombud på varje gata här i Nälden, säger Per-Martin Edström, basen för verksamheten i Nälden.