Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi är trygga i det vi har gjort”

 
Markaffären på Stadsdel Norr
Visa alla artiklar

Östersundshems vd Daniel Kindberg tycker inte att det finns några som helst liknelser mellan Östersundshems agerande och Haninge Bostäder.
– De gjorde en uppenbar konstruktion för att kringgå LOU. Det har inte vi, säger han.

Annons

Han menar att det är väl känt i bostadsbranschen vad Haninge Bostäder gjort och att Östersundshem noga kontrollerat vad som gäller innan företagsköpet gjordes.

– Vi har inte gjort några konstruktioner och vi har ingen utgångspunkt i att kringgå LOU.

Daniel Kindberg säger att avtalen med Peab, Pilgrimstad hus och bygg samt Svensk fastighetsförmedling skrevs långt innan Östersundshem förvärvade bolaget och därmed marken.

– Det var bara en liten del av affären. Det finns ingen möjlighet att vi skulle ha gjort det här för att kringgå LOU, säger han.

Han tycker inte att det låter rimligt att skrivna avtal måste rivas upp och skrivas om enbart för att det är ett kommunalt bolag som tar över ägandet.

– Det är fullständigt orimligt i en rättsstat. Bara för att företaget får nya ägare så ska det förändra spelreglerna för de företag som är inblandade sedan tidigare.

Han välkomnar en eventuell granskning av Konkurrensverket.

– Om det är så att Konkurrensverket uppmärksammat det här, så visar det att vi fått ett sådant genomslag. Om de vill ta upp det och titta på det så är det bara jättebra. Det visar att vi är intressant. Det ska bli spännande att föra den dialogen, säger Daniel Kindberg och fortsätter:

– Vi är trygga i det vi har gjort för vi har över huvud taget inget uppsåt att bryta mot LOU.

Tord Andnor, Östersundshems styrelseordförande, vill inte ge någon egen kommentar. Han hänvisar i stället till vd:n Daniel Kindberg.

Linda Hedenljung 063-161729 linda.hedenljung@op.se