Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi är verkligen peppade”

Om bara några timmar sjunger Orrviken-födda Anna-Maria Hallgarn i direktsändning inför miljontals TV-tittare som körtjej bakom Malena Ernman i Moskva.

Klockan 23 lokal tid i Moskva - klockan 21.00 i Sverige - börjar sändningarna från Eurovision Song Contest och när ÖP får tag på Anna-Maria Hallgarn på tisdag eftermiddag har hon just avslutat de sista repetitionerna:

– Allt känns väldigt bra, vi är peppade, det är en väldigt bra organisation och vi har bra support hela vägen från Christer Björkman och hans stab.

Anna-Maria kom till Moskva förra lördagen och sedan dess har förberedelserna pågått intensivt:

– Jag blev tillfrågad i mars om at delta och sedan har vi hunnit repetera några gånger hemma i Sverige. Allt känns väldigt kul. Malena är en riktig stjärna och hon sjunger fantastiskt bra.

Fem körtjejer står bakom Ernman, samtliga med goda röstresurser:

– Vi rör oss i formationer under numret, men det är inget hoppande och skuttande. För mig är detta första gången i dessa sammanhang, men en av tjejerna är här för åttonde gången, skrattar Anna-Maria.

Så vad tror hon om själva tävlingen? Norge har tippats som storfavorit?

– Svårt att säga. Men Norge är tveklöst jättefavorit, norske sångaren talar dessutom ryska, så han går hem väldigt bra här lokalt.

Det norska numrets koreograf är dessutom en bekant till Anna-Maria:

– Han heter Mattias Karlsson, är från Mjölby och är dessutom gudfar till min son, det var jättekul att träffas.

Ikväll avgörs alltså om Sverige går vidare till den stora finalen på lördag, eller om Ernman och Hallgarn åker ut redan direkt.