Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi behöver bli bättre"

Jawan Carter hade ingen rolig andra match i Jämtlandslinnet.

– Vi behöver bli bättre, men vi är fast beslutna om att räta upp skeppet, säger han.

Med 18 poäng blev Jämtlands nye amerikan poängbäst i den tunga derbyförlusten mot Sundsvall.Efteråt var han nedstämd.

– Vår andra period är riktigt dålig, och det sänker oss. Vi kan inte vinna på bortaplan och släppa till 28 poäng i en period. Det funkar inte, säger Jawan Carter.

Jämtland hade 22 turnovers som lag. Inte heller det någon bra siffra. Sundsvalls ledarguard Jakob Sigurdarson var av förklarliga skäl betydligt gladare.

– Andra perioden är vi väldigt glada för. Vi fokuserade mycket på att spela bra försvar mot deras guards.

– I långa sekvenser kunde vi spela med den fart vi vill ha, säger Sigurdarson.

Sundsvalls coach Peter Öqvist var så klart glad att äntligen så besegra sin forne kollega Pontus Frivold. Jämtland slog Sundsvall dels på försäsongen, dels i säsongens första derby i Östersund

– När det lossnade för oss, då är vi svåra att ha att göra med, säger han.

Peter Öqvist övervägde dock aldrig att ta timeout i tredje perioden, när Jämtland var på väg tillbaka och inom nio poäng.

– Nej, det gjorde jag inte. Det kan vara bra för oss att lösa situationerna ute på planen i stället ... och så tyckte jag nog att Jämtland såg lite trötta ut med sitt tunna manskap, säger Öqvist.– Jag tyckte det var elakt att inte ge oss ett byte och lite vila, säger Frivold och bjöd på ett skratt mitt i besvikelsen.