Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver ett kulturhus

Det måste byggas ett konsert/kulturhus någonstans i Östersunds kommun. Det är skandal att det inte redan finns ett sådant.

Nu har vi två arenor men inget kulturhus. Alla människor är inte intresserade av ishockey och fotboll. Och även om man har detta intresse kan man faktiskt även också vara kulturintresserad.

Här finns så många duktiga musiker, konstnärer och konsthantverkare.

Östersund har möjligheten till ett rikt musikliv. Det finns flera körer och orkestrar. Musiklinjen på Birka och gymnasieskolans musiklinjer utbildar nya fina musiker.

De är alla värda en bra lokal för att kunna visa upp sina alster.

Kulturhuset ska vara en byggnad med god akustik och flexibilitet i lokalerna så att det kan användas till konserter och olika typer av utställningar. Där ska vi kunna mötas av fantastiska upplevelser.

Med en bra lokal ökar också attraktionen för både musiker och åhörare att komma till Östersund. Tänk vad Dalhalla har gjort för Dalarna, trots att det är en utomhusscen.

Vi kan i Östersund också. Bara vi vill.

Ingrid Gustafsson (KD)

1:a namn till kommunvalet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel