Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver ingen pamp

Annons

Det var ÖP som nyligen satte epitetet pamp på Bosse Svensson (C) eftersom han längtar efter att bli kommunstyrelsen nästa ordförande.

Bosse Svensson är 2:a namn på centerns kommunlista i Östersunds kommun. På 1:a plats står Carina Asplund, som i vart fall inte vill bli kallad pamp.

Det är svårt att veta vilken politik Bosse Svensson står för. Vad jag erfarit från flera håll var han aktiv i den grupp inom C som skrev det beramade idéprogrammet som inte alls var traditionell Centerpolitik, och som Annie Lööf tvingades begrava.

Hon vände på en femöring och lämnade Stureplan till förmån för en landsbygds-/glesbygds profil. Oklart är om Bosse Svensson gjort en liknande pudel.

Annars blir bilden att Bosse Svensson delar Stureplanscenterns nyliberala värderingar och det är inget vi behöver i ett glesbefolkat Norrlands inland.

Vi kan även i fortsättningen behöva samarbeta över blockgränserna för kommuninnevånarnas bästa, vilket Bosse Svensson tar helt avstånd från redan för valet. Den block- och konfrontationspolitik han därmed förespråkar är inte heller något framtidsrecept för en positiv utveckling i kommunen.

Carina Asplund har däremot med stort intresse och kunnande drivit frågor om landsbygdens utveckling både som politiker och genom andra uppdrag i kommunen och länet.

Hennes trovärdighet som Centerpolitiker blir därför hög och ingen behöver tvivla på att hennes politiska agenda stämmer överens med partiets kärnfrågor.

Som kommunpolitiker i Östersunds kommun har hon också visat prov på samarbetsförmåga och en pragmatisk inställning när så har behövds. På det sättet har hon och flera andra kandidater som återfinns högt på Centerns kommunlista i Östersund uppnått konkreta politiska resultat.

I ett antalsmässigt litet län som vårt, där Östersunds kommun är ett viktigt nav, behöver vi mer av samförstånd och gemensamt ansvarstagande, och mindre av stelbent blocktänkande och konfrontation.

Roland Sundström (S)

ledamot i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel