Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver kunna köra skoter

Jag tycker att det är nödvändigt med ett särskilt körtillstånd för skoter för oss som är under 16 år och bor på landet. Det kan ibland vara nödvändigt för oss att använda skotern för att hämta ved till uppvärmning av hus eller vatten.

Annons

Om jag är hemma själv, huset är utkylt, varmvattnet slut och jag behöver duscha, är detta omöjligt om jag inte lagligt får ta skotern eller fyrhjulingen för att hämta hem ved.

Men om det fanns ett särskilt tillstånd för att typ åka och hämta ett redan nerhugget kapat och kvistat träd så hade saken varit annan.

Ungdomar inne i städer behöver inte tänka på detta för där vrider man bara på en kran eller ringer hyresvärden om det skulle bli något fel.

Ungdomar på landsbygden behöver växa upp fortare. Vi måste flytta hemifrån mycket tidigare för att gå gymnasium. Vi måste också sköta om hemmet mer om man har föräldrar som jobbar borta på veckorna.

Det är därför det är viktigt att vi får tillstånd för att kunna ta skotern eller fyrhjulingen för att kunna sköta om hemmet.

Bonnpöjkan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel