Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi behöver någon som investerar"

Tommy Åsell är sedan tre år tillbaka delägare i Almåsaberget och äger majoriteten, 51 procent, av aktierna. Han har inte råd att investera mer i skidanläggningen, men hoppas på hjälp inom en snar framtid.

– Det som fattas är 700 000 kronor och det är pengar som inte Ulrich John har, säger Tommy Åsell och syftar på anläggningens andre delägare.

Almåsaberget AB har en skuld på cirka 980 000 kronor, det är en väldigt liten skuld enligt Tommy Åsell. Och nu finns det två vägar att gå som han ser det.

– Jag har inga pengar längre och det är billigare att betala lånen på 10 000 kronor till banken varje månad i stället för att investera. Men jag är beredd att skänka bort min ägandedel om det är någon som tar över och är villig att göra något för bygden. Antingen krävs det att någon med pengar och kunskap tar över, eller så behöver vi en medfinansiär.

När Frösundaviksparken tog över skidanläggningen pratades det om att bygga en camping med sovplatser för 200 personer för att dra dit folk.

– Om det byggs en camping där så är Almåsa självdrivande. Men Ulrich John köpte Storlien för två år sedan och sedan hade han inte råd att bygga nån camping.

• Ni kan alltså tänka er att sälja?

– Ja. Men jag är gärna med och hjälper till, jag kan ju anläggningen. Men vi vill inte sälja till någon som köper och inte utvecklar anläggningen. Norskarna står på kö för att köpa fastigheten till exempel. Anläggningen kan ju bli billig eftersom Almåsaberget AB har en så pass liten skuld, och så finns det ju ett värde i pistmaskiner och annat.

– Vi är intresserade av alla idéer, men vi behöver någon som investerar. Det är en för fin anläggning för att den ska förfalla.