Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver trygghetsboenden

Vi ser en framtid där allt fler människor blir äldre och även friskare. Därmed förändras kraven på boende allt snabbare. En långsiktig planering för framtida seniorboende är viktig och brådskande.

På statlig nivå finns investeringsstöd för kommunalt nybyggande och i riksdagen arbetar Centerpartiet för mindre boenden som är bättre anpassade efter vars och ens individuella behov.

Vi vill faktiskt kunna bestämma själva medan vi ännu kan och vi måste ha något att välja mellan. Vi ser ett ökat behov av boenden för äldre som inte kan eller vill bo kvar i det gamla hemmet, men som inte har något större behov av vård eller omsorg.

Det är trygghet och gemenskap som lockar, umgänge med vänner och bekanta och en meningsfull sysselsättning, vilket gör oss friskare och då behövs mindre av dyr medicin och krävande sjukvård.

Det behövs en helhetssyn i vården av äldre där man tar hand om både kropp och själ.

Vårt upprop blir därför: Tänk långsiktigt, bygg trygghetsboenden!

Britt Larsson (C) May Johansson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel