Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Vi blir ovänner inför varje spelning

– Vi hade nog dödat varandra innan samlingsskivan var klar, säger Martin Sandvik, basist i Hardcore Superstar.

Det låter kanske lite mer brutalt än vad det egentligen var, men sanningen är att medlemmarna i ett av Sveriges mest kända rockband inte kommer överens vare sig när det gäller att samla ihop singlar till en samlingsskiva, eller att göra setlistor precis innan en spelning.

Därför är det också omöjligt att säga vilka låtar som kommer spelas när bandet på lördag intar Östersund och Gamla Teatern.

– Vi skriver setlistan cirka tio minuter innan vi går på scenen. Vi vill gärna förnya oss och inte spela samma låtar på varje spelning, säger han.

Men det betyder alltså att de är fyra stycken som ska komma överens, och det gör de inte alltid.

– Det är alltid skitsvårt att göra en lista och vi blir ovänner varje gång. Grejen är också att jag ofta vill spela längre än de andra, två timmar tycker jag är en bra spelning.

När det var dags att samla ihop låtar från de senaste tio åren fick de alltså problem.

– Skivbolaget fick hjälpa oss att komma överens, konstaterar Martin Sandvik.

Hardcore Superstar har legat på topplistorna med singlar som "Someone special", "Wild boys" och "We don´t celebrate sundays". De har spelat tillsammans i över 15 år och rest jorden runt flera gånger. Genom åren har de släppt åtta skivor och nu har de alltså samlat ihop sina bästa låtar på en samlingsskiva.

Martin Sandvik vill inte kalla skivan en "Best of", för det är det inte, enligt honom.

– Det är inte hitsen, liksom, utan det är låtar som vi trivs med att spela och som fungerar bra på scenen. Därför kallar vi det för en samlingsskiva.

I november och december turnerar de runt i Sverige, Norge och Finland. I somras var de förband åt AC/DC i Stockholm, det var de även när de spelade i Göteborg 2001. De har även varit förband åt dem i Turin - framför 90 000 fans.

– Det var helt obeskrivligt, säger Martin Sandvik.

Från Japan till Australien till USA, bandmedlemmarna är vana vid att resa. Så vana att de nästan börjar bli less.

– Det kan låta löjligt men det känns nästan tjatigt att åka till Japan. Vi har sett så många flygplatser genom åren.

Men än är de inte less på att spela och turnera.

– Den stora grejen är at vi lever i den dröm vi hade, att resa runt i världen och spela rock. När jag var liten drömde jag om det, nu gör jag det, säger Martin Sandvik och fortsätter:

– Vi kan hålla på hur länge som helst, så länge det är roligt och går bra att göra musik. Och det gör det än så länge.

Till Östersund tar de med sig banden Avatar och Amotrak.