Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi borde vara bättre"

Kommunalråd Karin Thomasson (mp) hade flera synpunkter på matpolicyn då den togs fram under förra året. Hon har också full koll på att Östersund ligger lågt vad gäller den ekologiska maten.

– Jag är den första att hålla med om att vi är för dåliga på det här. Vi borde absolut ha en högre målsättning. Även om vi ökar till 25 procent så är det fortfarande för lågt. Vi borde vara bättre än det nationella målet. Vi ska ju vara matlänet, säger hon.

Enligt Karin Thomasson försökte Miljöpartiet få in en målsättning om minst 25 procent i kostpolicyn men fick inte igenom det.

– Att successivt öka till 25 procent var det bästa vi kunde få igenom. Men det finns ingen tidsgräns om när vi ska nå dit.

Vilka var det då som var emot? På den frågan svävar Karin Thomasson på svaret.

– Jag tror inte att någon egentligen är emot en högre andel ekologisk mat. Det som skrämmer är att det hela tiden pratas om att det ska bli så mycket dyrare. Men det finns flera goda exempel i södra Sverige där de har lyckats öka andelen ekologisk mat utan att det blivit speciellt mycket dyrare, säger Karin Thomasson.