Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi fick inte behålla högstadiet

Mörsil tillhör samma skolområde, "Öst", som Hallen, ett glesbefolkat jordbruksområde. Här finns väldigt få barn men två högstadier.

Tur för Mörsil att Racklöfska i vårt område "Mitt" råkade ut för en brand vårterminen 2008. Annars hade Mörsil troligast (enligt hittade kommunala handlingar) fått flytta sina högstadiebarn till Hallen på höstterminen.

Man får hoppas att Årepolitikerna synar skolområdet i Mörsil, så inte nästa påtänkta utbyggnad hamnar på E 14, eller att skattepengar måste användas till inlösen av de närmast liggande villorna för att få plats med både utökat bygge och en dräglig utemiljö för våra ditflyttade barn.

Vi i område "Mitt" hade och har de flesta av kommunens barn, alla åldersgrupper, men nekades ändå att få behålla högstadiet efter branden!

Medlemmar i Järpens föräldragrupp blev dessutom aggressivt bemötta av en hög tjänsteman inom skolförvaltningen och ett par politiker. Ingen politiker har ännu efter sex år förklarat flytten.

Sonia Lundström

Järpen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel