Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi fiskenördar har som inga barriärer och gränser"

I helgen hålls fisketävlingen Trollingfiskare mot cancer på Kallsjön i Åre kommun. Förra året samlade de in 85 000 kronor till Cancerfonden. I år hoppas de på att samla in ännu mer pengar.

En oktobermorgon förra året håller Mikael Norrman skepparmöte i Huså hamn.

– Hand upp alla som inte har någon relation till cancer, säger han.

Det är ingen av fiskarna som svarar. Ingen kan säga att de är oberörda.

Någonstans där gick startskottet till första omgången av Trollingfiskare mot cancer. I helgen drar de i gång igen och fisketävlingen har vuxit till en festival. Förutom själva tävlingen finns möjlighet till aktiviteter som helikopteråkning, hästridning, livemusik och paintball. Dessutom kommer Cancerfonden och informerar.

– Det har varit en helsikes uppslutning och uppskattning. Det är lite omtumlande, säger Mikael Norrman som är en av arrangörerna.

Efter att vännen Lars Östman varit svårt sjuk i leukemi, bestämde sig Mikael Norrman och en handfull vänner att dra sitt strå till stacken. På tre veckor drog de i hop Trollingfiskare mot cancer och 85 000 kronor. I år vill de spräcka gränsen 100 000 kronor. På fredagseftermiddagen räknade de med närmare 40 båtlag.

– Vi fiskenördar har som inga barriärer och gränser, vi är alla för en, säger Mikael Norrman.

Han vill också trycka på solskenshistorien att vännen Lars Östman, som tävlingen grundades för, är med och både tävlar och arrangerar.

Hädanefter kommer Trollingfiskare mot cancer att bli ett årligt event, vilket också blir Sveriges största insamling mot cancer av tävlingsfiskare.

– Det här är så bra att man inte lägger ned. Dessutom vet man inte vem som drabbas härnäst, säger Mikael Norrman.