Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi förstår inte hur Mona resonerar

Annons

Mona Modin-Tjulin (S) hävdar att vi far med osanningar om de ökade kostnader som uppstår för kommuner och landsting på grund av Socialdemokraternas förslag att höja arbetsgivaravgifterna för att anställa unga.

En genomläsning av S-valmanifestet ger oss inga löften om Monas påstående. Vi vet att de 28 miljoner Östersunds kommun fått i sänkta avgifter – de kvittas inte från kommunernas statsbidrag. Vi förstår faktiskt inte hur Mona resonerar.

Fakta är att alla arbetsgivare i länet kommer få dela på en socialdemokratisk nota på 255 miljoner, för att de har ungdomar anställda.

S lösning med traineejobb i offentlig sektor kommer bara ytterligare spä kostnaderna för offentlig sektor eftersom att halva lönen för traineejobben ska betalas av kommunen eller landstinget, återigen påförs kommunsektorn kostnader.

Löfvens och Monas löften är stora men för oss politiker i kommuner och landsting blir det väldigt dyra. Vi och C ser en annan väg där vi vill göra det enklare att anställa unga, satsa på ett bättre företagsklimat där fler får jobb och på så vis skapar vi förutsättningar för en trygg välfärd.

Andreas Karlsson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel