Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi förtjänar att vinna det där kvalet"

Segern mot Huge satt hårt inne. Men ÖDFF vann och nu ser det riktigt bra ut inför avslutningen av serien.
– Vi förtjänar att vinna det där kvalet, om det blir något, säger Frida Sjöberg.

Division 1 norra Svealand är inne i slutspurten. Serieledande ÖDFF befäste sin ledning genom att besegra Huge, som kämpar för nytt kontrakt, men det var ingen övertygande seger. Matchen började trögt för ÖDFF och det var Huge som var närmast att ta ledningen, med ett skott i ribban.

– Första halvlek var inte så bra. Vi fastnade med passningsspelet och offensivt var det svårt att veta när bollen skulle komma, säger forwarden Frida Sjöberg.

Efter paus fick ÖDFF bättre ordning på passningsspelet och blev också betydligt hetare framåt. Det som skulle bli matchens enda mål kom när Frida Sjöberg hittade thailändska nyförvärvet Mai med ett fint inlägg.

– Vi har pratat om att lägga in bollen mer på de farliga ytorna. När jag såg att Mai kom tänkte jag att det här blir mål, säger Frida Sjöberg.

Tre matcher återstår av serien. ÖDFF har fyra poängs försprång mot tvåorna Täby. Frida Sjöberg, som återvände till ÖDFF i mitten av säsongen, tror på goda möjligheter att vinna serien.

– Det gäller att vi fortsätter spela vårt spel och inte faller in i det spel vi hade i första halvlek i dag. När vi gör det vi ska är vi bra, säger Frida Sjöberg.

Hon har känt på spel i Elitettan den här säsongen. Det blev sju matcher från start, lika många inhopp och två mål för Sunnanå innan hon återvände till ÖDFF. Frida Sjöberg tror att ÖDFF har möjlighet att klara sig i Elitettan.

– Det tycker jag. Med det här laget behöver jag inte oroa mig att alla inte gör sitt bästa. Vi har en stor trupp och konkurrensen är stenhård, vilket är bra. Jag har bara spelat ett fåtal matcher, men de spelare, ledare och styrelsen som har varit här hela säsongen har gjort ett fantastiskt jobb. Vi förtjänar att vinna det där kvalet, om det blir något.

Östersunds DFF–IK Huge 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 (65) Mai.

Domare: Marcus Noterius

Publik: 137