Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har börjat hitta rätt"

ÖIK lämnade Kovland med den tredje raka segern i ryggen.
En skön trend för ett pressat lag.
– Vi har börjat hitta rätt, säger Markus Åkerblom, tränare i ÖIK.

Ungefär 200 personer följde Mittmedias sändning från ÖIK:s bortamatch i Kovland. Det dröjde innan tittarna fick se ett spel som klickade. Ett piggt Kovland hade förvånansvärt lätt att stressa ÖIK till dåliga beslut i första perioden. Åkerbloms mannar slarvade och tappade puckar på helt fel ställen. Trots Kristoffer Rödins 1–0-mål i powerplay (7.35) så var Markus Åkerblom irriterad i paus.

– Jag tyckte att vi uppträdde nonchalant, och det har vi inte råd med i den situation vi befinner oss i, säger Markus Åkerblom.

I matchens andra period utökade Per Tagesson till 2–0 redan efter 50 sekunder, men Kovland lyckades reducera till 2–1 innan slutronden. Där var Kovland märkbart försvagade och hade svårt att reda ut ÖIK:s offensiva forceringar. Nye kanadensaren Daniel Elrich var ett ständigt hot med sin aviga, kvicka och tekniska spelstil.

Men utan utdelning kunde ÖIK aldrig slappna av. Vid ställning 2–1 med fem minuter kvar hade Kovland ett ribbskott. Hemmalaget tog sedan ut målvakten men straffades snabbt när Pontus Dünesius snappade upp pucken och placerade in den i öppen kasse.

– Överlag måste jag vara nöjd med insatsen. Det är en svår bortamatch. Vi saknar sex forwards varav fyra centrar, men kommer ändå härifrån med tre poäng.

– Visst skulle matchen ha varit avgjord tidigare, men jag tycker ändå att vi genomför matchen på ett bra sätt. Jag är också nöjd med att vi gör två mål i powerplay, säger Åkerblom.

ÖIK saknar för närvarande centrarna Tobias Falk, Anders Waplan, Markus Molin och Christoffer Arvidsson, samt Joel Åkesson och Anton Nyqvist, forwards.

Tur då att ÖIK har helgen ledig och kan ladda om till nästa veckas bataljer mot SK Lejon och Piteå.

I tabellen har ÖIK just nu den fjärde platsen till Allettan, fem poäng före Örnsköldsvik – som däremot har två matcher mindre spelade.