Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har en jättebra känsla"

Ett jättekliv mot Elitettan.
– Vi tar med oss en jättebra känsla till returen, säger ÖDFF-forwarden Frida Sjöberg efter 2–2 mot Assi.

Sjöberg – hemvändare efter en halv säsong i Sunnanå – blev tvåmålsskytt i en mycket märklig match.

Assi dominerade stort i början och gjorde 2–0 inom 13 minuter. Det var en tvärnit som chockade Östersunds DFFF.

ÖDFF kom dock tillbaka oerhört starkt efter paus och totaldominerade alla positioner och alla lagdelar. Då hängde ett 3–2-mål i luften.

– Det blev en helt annan match i andra halvlek, sa Sjöberg, vars 2–2-mål förstås blev en mental jättekick för hela ÖDFF.

Rent fysiskt körde ni verkligen över Assi i andra halvlek, eller hur?

– Ja, det var lite så det kändes. Men i första var det desto jämnare. Då blev vi straffade två gånger på våra misstag.

Assi såg ut att gå mot en enkel seger efter en kvart. Först satte Fernanda Da Silva 1–0 på ett inlägg som Maja Åström inte alls var med på.

Det var en klassisk målvaktstavla och förstås rena mardrömmen för Åström som redan där visade sin matchovana. Värre skulle det bli strax därefter.

Ett lysande instick mellan ÖDFF-backarna Reder och Röstlund hittade Erin Craig som sköt direkt med vänstern förbi Åström; 2–0.

Tränaren Peter Andersson himlar med ögonen och skrattar lätt när vi frågar vad han tänkte där.

– Ja, du. När inlägget gick in tänkte jag på hela historien med Maja (ersättare när Nicole McClure tvingades hem på grund av artistskattereglerna).

Andersson blev strax lugnare. Frida Sjöberg skarvade in 1–2 på en smart frispark från Joy Chawong och det var biljetten in i matchen för ÖDFF.

Anderssons lag växte successivt in i matchen och i andra halvlek var det bara ett lag på banan. ÖDFF spelade med stor beslutsamhet, man vann mittfältet helt och tryckte ned Assi djupt på egen planhalva.

2–2 kom som ett brev på posten när Sjöberg från nära håll vänstersköt förbi en helt felplacerad Matilda Jakobsson.

– Jag är chockad. Jag var inte beredd på att göra två mål. Jag är jätteglad, sa Sjöberg.

I andra rundan sprang ÖDFF åttor runt ett till synes fysiskt helt slutkört lag. Hemmalaget var först på nästan alla bollar och syntes ha outsinlig energi.

Var det den fysiska faktorn som skapade scenförändringen?

– Ja, fast å andra sidan tror jag kanske att Assi blev både mentalt och fysiskt trött när vi lyckades hålla Fernanda (Da Silva) under ordnade former. Sedan fick vi förstås adrenalin av vårt 2–2-mål, svarar Peter Andersson.

Assitränaren Jouko Liakka var överraskad av att hans lag blev så passivt och sjönk ihop så totalt efter paus.

– Jag har ingen förklaring till det eftersom vi gjorde en riktigt bra första halvlek. Då spelade Östersund som vi hade tänkt.

Kommer scenföräningen att skapa funderingar hos dig fram till returen?

– Ja, jag kommer att fundera på andra halvlek. Då var det ett annorlunda Östersund vi fick se.

Båda lagen hade varsitt läge att göra 3–2. Frida Sjöberg och Matilda Grönlund-Falk var inte långt borta i en dubbelchans och Fernanda Da Silvas frispark räddades snyggt vid kryssribban av Maja Åström.