Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har fakta om hälsocentralen

Jo, Ann-Marie Johansson (S), vi har fakta! Sanningen är den att det är Svegs hälsocentral som ur sin budget bekostar delar av läkarbemanningen på landstingets filial på Skalet.

Pengar som, i stället för att bekosta sjukvård till förkylda turister, borde användas till läkarbemanning vid Svegs HC.

Svegs HC befinner sig i en mycket bekymmersam situation, med underbemanning av både läkare och sjuksköterskor som för tillfället löses med stafetter. För mig blir det därför naturligt att kraftsamla på äldre, sjuka, sjukskrivna och multisjuka äldre i Sveg. I min värld går dessa före förkylda turister på Vemdalsskalet.

I sitt svar till oss, gläntar Ann-Marie Johansson också på en förborgad hemlighet. S i landstinget har hela tiden påstått att de inte haft något med filialen att göra, utan detta har varit ett tjänstemannabeslut. I svaret berättar hon att S haft ingående resonemang och överenskommelser med Skistar.

Att filialen ska kunna bära sina egna kostnader är skrattretande och visar på att ekonomi inte är landstingssossarnas starkaste gren. Filialen urholkar inte bara läkarresurserna vid Svegs HC utan hotar även den befolkningsägda hälsocentralen i Hede.

Christer Siwertsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel