Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har identifierat problemen"

Regionförbundets ledning har vidtagit en rad åtgärder efter att resultatet från medarbetarenkäten sammanställts.
– Vi ser allvarligt på det här, säger Berit Eriksson, områdeschef för verksamhetsstöd på Regionförbundet i Jämtlands län.

Hon betonar ändå att majoriteten av personalen ändå svarat positivt i medarbetarenkäten.

– Först och främst är det så att de flesta i personalen är väldigt nöjda. Vi har låga sjuktal och man trivs med sitt arbete, säger hon.

Med det sagt så vill hon ändå betona att Regionförbundet har vidtagit åtgärder för att komma tillrätta med det missnöje som medarbetarenkäten visar på.

– Vi har gått igenom resultatet tillsammans med hela personalen. Sedan har varje chef för respektive verksamhetsområde tagit upp resultatet med sin personal och gjort en handlingsplan, säger Berit Eriksson.

Varje medarbetare har också blivit tillfrågade under medarbetarsamtalet om enkäten och om de vill berätta något mer. Det finns även en möjlighet för den anställde att hålla utvecklingssamtal med någon annan än den närmsta chefen.

– Vi har gått ut med att man kan gå till nästa chefsnivå eller till personalstrategerna.

Berit Eriksson berättar att det lagts stor kraft vid att komma tillrätta med arbetsmiljöproblemen såsom att personal utsätts för kränkande särbehandling.

– Vi har identifierat var problemen finns, säger hon.

Det är dock först i höst som det kommer klara besked på om arbetet gett resultat. Då genomförs en ny medarbetarenkät.

– Vi kommer att ställa samma frågor och göra en uppföljning, säger Berit Eriksson.

Samtidigt är det så att organisationen är satt under en del press då den snart ska slås samman med landstinget och bilda region Jämtland.

– Vi är en sådan organisation där det händer mycket. Vi tar hjälp av företagshälsovården, säger hon.