Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har inget att dölja"

Mångmiljonaffärerna med koncernens egna styrelsemedlemmar har varit bra för Reaxcer, anser styrelsens ordförande Bo Ottosson.
– Vi har inget att dölja, säger han.

Annons

Flera av Reaxcers stora affärer de sista åren har gjorts med medlemmar av den egna styrelsen. För styrelsens ordförande Bo Ottosson är det inga konstigheter med det, eftersom allt skötts enligt regelverket.

– Vi ska ha klart för oss att alla som sitter i styrelsen jobbar för Reaxcers bästa och inget annat, säger han.

Köpet av marken där det nuvarande huvudkontoret står och som köptes av styrelsemedlemmen Fredrik Fjällström betecknar han som en riktigt bra affär för Reaxcer. Den i stort sett oanvända tomten intill, som köptes av styrelsemedlemmen Curt Sillström för 15,5 miljoner vill han däremot inte uttala sig om, eftersom han inte satt i styrelsen vid den tidpunkten.

– Det jag kan säga är att den dåvarande styrelsen helt säkert var av uppfattningen att det var en bra affär, säger han.

Curt Sillström, som stod som både säljare och köpare av den fastigheten anser den kommer att bli till stor nytta för koncernen även om den ännu inte kommit till sin fulla rätt.

– Vi var lite för tidigt ute då, men Reaxcers utveckling går mot terminaler med kombitrafik så marken är väldigt värdefull och kommer absolut att bli till nytta, säger han, och påpekar att han hade flera andra spekulanter han kunnat sälja den till om han velat.